onsdag 12 oktober 2011

Fransk fiskgryta



I går provade jag en ny fiskgryta..
Jag hittade receptet i tidningen Mat magasinet men som vanligt så gjorde jag inte riktigt som det stog i receptet… När man smakar sig fram så landar man ju ändå på lite mer kryddor e ct.
Så här gjorde jag i alla fall.

600 gr blandad fisk i kuber
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri ca 75 gr
1 liten purjolök
3 st fiskbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
3 dl grädde
Salt och vitpeppar.
Till servering: Citronmajonäs.

Strimla grönsakerna och smörfräs dem i en gryta utan att de tar färg.
Smula ner buljongtärningarna och tillsätt tomatpurén, fräs ca 1 minut.
Tillsätt vin och grädde.
Låt småkoka ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
Tillsätt fisken och sjud under lock ca 5 minuter tills fisken är klar.
Servera med citronmajonäs.

Det blev riktigt, riktigt gott så jag kommer göra den här grytan flera gånger.

Dagens ord: Som man kokar får man äta...

Kram//Anette