onsdag 30 januari 2008

grapefrukt marmelad






Min sambo Örjan har blivit lite less på allt mitt experimenterande med olika nya recept... så idag har han beställt makaroner och korv till middag... dom får inte ens vara stuvade.....=(

Igår gjorde jag i alla fall skorpor och grapefruktsmarmelad.... det blev syrligt och gott...

Marmeladen gjorde jag så här:

2 st blodgrape

1 apelsin och en mandarin (dom tog jag med för dom låg där och såg halvtorra ut)

kör dem i matberedaren med ska och allt... men tvätta dem noga innan.

Koka dem mjuka i ca 10 minuter, tillsätt 1,5 kg syltsocker och koka ytterligare 5 minuter.

Man måste gilla smaken av grapefrukt för att gilla den här marmeladen.. men det gör ju jag.

Något kort och recept på dagens middag gör väl ingen männsika glad misstänker jag så det hoppar jag över....

kram/Anette

1 kommentar:

Hanna sa...

Åh, vad smarrig marmeladen såg ut.Vilken tur jag har att det står en burk på balkongen och väntar på mej! =) Ser fram emot att komma hem efter träningen ikväll och fika!!