onsdag 25 augusti 2010

Fiskgryta med tomat



Jag kan härmed lugna min bror och svägerska som börjar tro att vi varken äter eller lagar mat längre...

Jo jag gör ju det men det kommer en massa ivägen för bloggandet... har ett jobb som ska jobbas, hundar som ska rastas, en dotter som skulle giftas bort, en moder som ska till affären minst 2 gånger i veckan.... men nu så fick jag tid.. både att testa ett nytt recept och att blogga om det.

Jag hittade receptet på denna fiskgryta i ICAs billiga vecka.
Jag gjorde den redan igår, när jag jobbade lite kortare dag än idag så den har fått stått och gottat till sig tills idag.

Så här gjorde jag grytan:
6 potatisar, skalade och tärnade
3 morötter, skalade och tärnade
1 gul lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
2 tsk timjan
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten + tärningar eller fond)
Salt, peppar
1 citron
400 g hoki- eller torskfilé, tinad och tärnad (jag köpte en påse fryst tärnad fisk som det var flera olika fisksorter i, hajmal, lax m m...

Fräs potatis, morötter, lök, timjan och vitlök i olivolja

Tillsätt krossade tomaterna och fiskbuljong, låt koka 15 – 20 minuter

Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft.

Tillsätt fisktärningarna i grytan och koka sakta några minuter.

Servera fiskgrytan med aioli och baugette.

Hösten är en underbar tid tycker jag. Det är underbart när man kan gå ut i landet och plocka in det man behöver för matlagningen. Potatisen, morötterna, löken, vitlöken och timjan var hemodlat i dagens mat.
Förmodligen är det inbillning men jag tycker allt smakar mer liksom när det är hemodlat.

Dagens ord Don Marquis: En optimist är en människa som inte har varit med om särskilt mycket.
Vilket väl borde betyda att jag inte har varit med om nåt.....
Kram//Anette

1 kommentar:

MÅ Gott sa...

Jo, jag vet ju att du har massor att stå i. Du får så klart blogga när du vill! ;)