tisdag 30 mars 2010

Bulgursallad



Min sambo har fyllt 50....
Så här glad ser man ut då.... eller trots det, vad vet man.

I helgen hade vi i alla fall öppet hus här hemma för att fira honom. Vi bjöd på buffé med lite plockmat. En favorit, som Hanna gjorde till buffén när jag fyllde år, är den här burgursalladen.
Den ser inte mycket ut för världen men det är riktigt god. Granatäpplet sätter verkligen jättegod smak på den. Det här receptet har jag fått av Hanna då:

Ingredienser
2 dl bulgur
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong eller 1 msk grönsaksfond

Några nävar ruccolasallad
1 strimlad rödlök eller silverlök
1 ask körsbärstomater i som delas i "kvartar"
1 granatäpple
Salt
Svartpeppar
1-2 msk balsamvinäger
3-6 msk god olivolja/valnötsolja
1-2 tsk torkad oregano
1-2 tsk torkad timjan


Gör så här
Koka bulgur i vattnet med buljongtärningen och ev. en msk olivolja.
Blanda under tiden ruccola, lök, tomat och granatäpple. För att lättare få ut fruktköttet från granatäpplet, slå med en träsked på skalet så ramlar "kärnorna" från mellanväggarna i frukten. Smula ner örterna. Häll över den den kokta bulguren (varm om den ska ätas ljummen). Salta och peppra, häll över vinäger och olja. Blanda.

Salladen kan naturligtvis varieras i oändlighet. Hanna brukar ibland blanda i bönor, kikärtor, fetaost, rostade nötter.

I kväll blir det Afrikansk dans som utlovar "trendigt och frigörande motionspass med organiska och naturliga rörelser". Låter inte det kul?? Här bland fruntimmren i Fjäl kan det då i alla fall bli hur kul som helst.
Rapport om detta lär komma

Dagens ord:Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en.A.A. Milne

kram//Anette

2 kommentarer:

Åsa sa...

Tack för senast! Den var supergod! Friskt och gott med grantäpplet, skulle kanske ha ätit mer av den än vad jag drack av rödvinet... :)

Anette sa...

Tack själv... den ena behöver inte utesluta det andra... rött vin och granatäpple kan inte bli fel =)