tisdag 6 april 2010
Paj på skinkrester
Nu är påsken slut för den här gången... men inte skinkan...
Vet inte riktigt varför jag envisas med att köpa påskskinka när vi just inte äter något av den. Nu köpte jag bara en liten skinka men det mesta blev ju kvar ändå.
Idag hackade jag upp den och gjorde en god paj av den. Så här gjorde jag.
Pajdeg:
3 dl mjöl
150 gr margarin/smör
1 ägg
Kör ihop till en pajdeg som ska vila kallt i minst 30 minuter. Jag brukar trycka ut degen i pajformen innan jag låter den vila för den är så hård och jobbig att hanskas med sen.
Till fyllningen hade jag:
Skinkrester skuren i småbitar
1 paket bacon
1 dm purjo skuren i strimlor
1 - 2 msk mango chutney
2 dl riven ost
3 dl gräddmjölk
3 ägg
Salt och peppar
Jag brukar bryna på allt som ska vara i fyllningen alltså idag skinkan, bacon och purjon. När den fått lite färg tillsätter jag gräddmjölken och låter den koka med en stund. (Detta har jag lärt mig av någon tv kock och är jättebra för då smakar inte äggstanningen så mycket äggstanning utan tar smak av fyllningen.) Smaka av med chutneyn, salt och peppar.
Grädda pajskalen först 10 minuter på 225 grader värme.
Sila av gräddmjölken och lägg skinkblandningen och riven ost i det förgräddade pajskalet.
Vispa ägg och gräddmjölken och häll över.
Grädda i ca 30 minuter till eller tills äggstanningen tjocknat.
Dagens citat är Ingrid Bergman: Att åldras är som att bestiga berg. Man blir lite andfådd men får en mycket bättre utsikt.
I kväll ska jag bli andfådd med afrikans dans
Kram//Anette
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar