måndag 15 december 2008

Sesamfrökex



I helgen var ju Hanna hemma. Söndagen gick åt till att baka kex.... Först gjorde vi havrekex och dem bloggar Hanna om.. Hade jag varit lite mer snitsig på det här med datorer så hade jag haft en länk här som bara var att klicka på... men jag får inte till det... Tillråga på allt har mina länkar längst ner på sidan ramlat bort och hur jag får tillbaka dem kan jag inte lista ut just nu...men adressen till henne sida är http://hanneys.blogspot.com/.

Sesamfrökexen gjorde man så här i alla fall.
3 dl grahamsmjöl
2 dl vatten
100 g smör
1 dl skalade sesamfrön
1 dl vetegroddar
1 del sojamjöl (finns på hälsokosthyllan)

Häll gramhamsmjöl och kallt vatten i en skål och låt stå 15 min.

Smält smöret, låt det svalna något och blanda med mjölet. Tillsätt sesamfrö, vetegroddar och sojamjöl och blanda allt till en fast, smidig deg.

Låt degen stå kallt i några timmar inlindad i plastfolie.

Mjöla bakbordet och kavla ut halva degen åt gången. Ta ut runda mått.

Lägg kexen på smorda eller bakpappersklädda plåtar och pricka dem med gaffel.

Grädda kexen i 225 grader varm ugn ca 10 minuter eller tills de får en guldgul färg.

Låt kexen svalna på galler utan bakduk.

Förvaras torrt.

Vi tyckte att provkexet blev lite väl smaklöst så vi smulade lite havssalt-flingor över innan vi gräddade och det blev mycket godare så.

Dagen idag var det måndag så det bara visslade om det.... Började med att vakna till ett mörker.... totalt strömavbrott. Hade stora funderingar på att gå och lägga mig igen och strunta i arbetsträningen och undrar om det inte vore bättre att jag gjort det. Hela dagen har gått i mörker känns det som fast strömmen är tillbaka.

Men imorgon ska det väl bli en bra dag. Niklas och Sara kommer hem från Afrika så jag och Arvid ska stå på perrongen och ta emot dem när de kommer med tåget.

Dagens ord får bli Gajus Plinius som sade: Sorgen har sina gränser, men fruktan har inga. Ty vi sörjer endast över det som har hänt, men vi fruktar allt som möjligen kan hända.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kärstin´s salladsdressing
Goooodomligt god
som ni säger på Skånska

En härlig annorlunda sallads dressing från PerhsonHertz
äkta smak, äkta glädje, en smakupplevelse utöver det vanliga

Kärstin´s salladsdressing nu på den Svenska marknaden
Kärstin´s sallads dressing bygger på ett gammalt recept som har
gått i arv från kvinna till kvinna inom släkten under många år.
Nu kan alla Svenska konsumenter njuta av denna fantastiska produkt.

Känner du för en het, spacy eller en aromatisk och mild smak.
Kärstin´s salladsdressing är klar en utsökt smak av sött och surt.

Naturell Persilja Chilli Timjan Rosmarin














Naturell Persilja Chilli Timjan Rosmarin
Naturell värm din Brunkål eller rödkål i dessingen, på alla sallader, smaksättning av grytor och soppor
Persilja är utsökt till pressgurka
Chilli på Taco sallad
Timjan en skvätt på pizzasalla
Basilika härlig på isbergssallad, majs, tomater och slanggurka
Rosmarin till vilt kött
Aroma of Sweden, Box 12018, 25280 Helsingborg, Sweden,+46 708 154 772,
Email: pehrsonhertz@gmail.com
Hittar Ni inte Kärstins Sallads dressing i din butik, fråga i butik och be butiks innehavaren att kontakta oss
email pehrsonhertz@gmail.com, Aroma of Sweden 0708 154 772
Här hittar Ni Kärstins salladsdressing
Mästerliv Sundstoget Helsingborg, Atmosphere Norra Storgatan Helsingborgs
Delikatess butiker
Ängelholm Ostboden
Höganäs
Eslöv
Kävlinge Finsmakarna
Bjärred Salami Deli
Malmö Ica Maxi Västra hamnen, Ost boden Limhamn, Ica Malmborgs Caroli City


Recept Kärstins sallads dressing
Kärstins salladsdressing Naturell
I sallad, som smaksättning i fisksoppa, bruna böner, Asiatisk maträtter. Häll Kärstins salladsdressing
över stekt strömming
Kärstins salladsdressing Persilja
Pressgurka, skiva slang gurka tunt i en skål häll över en flaska Kärstins salladsdressing persilja,
låt stå kallt i 1 timme.
Kärstins salladsdressing Persilja
Skala och skiva morötter och palsternacka lägg i en kastrull och häll över en flaska Kärstins salladsdressing
koka mjuka.
Kärstins salladsdressing Basilika
Vitkålssallad med paprika, häll över en flaska Kärstins salladsdressing basilika smak.
Kärstins salladsdressing Chilli
Pressgurka med gnutta av chilli smak, Skiva slanggurka tunt i en skål häll över en flaska Kärstins salladsdressing
Chilli, låt stå kallt i 1 timme. Servera till stek, på smörgås, leverpastej , till sallad.
Kärstins salladsdressing Rosmarin
Salladsdressing till lammkött, fläskkött och grillad kyckling.
Kärstins salladsdressing Timjan
som smaksättning i köttsoppa, ärtsoppa, grytor, grillat lammkött, kyckling rätter, pasta rätter.


Upplev alla smaker och bara njut!