måndag 14 mars 2011
Hallonpannacottapaj
I helgen kom världens bästa Niklas hem! och världens bästa Sara förstås. Inte sa dom nåt heller... jag blev så glad att jag fick en febertopp... eller det var väl inte därför kanske men så gick det i alla fall.
Niklas fyllde ju år i lördags. Hanna och Joel skulle komma på middag och Danne var redan här... det var bara Weronica och Aylin som fattades så hade familjen varit komplett.
Istället för tårta (nicke är inte så jätteförtjust i tårta.. jo prinsesstårta men det fick han inte) så gjorde jag en hallonpannacottapaj. Receptet har jag fått av min kollega Åsa. Det var verkligen jättegott och lätt att göra.
Så här gör man en paj som ger 10 - 12 bitar:
12 st digestivekex
75 gr smält smör
fyllning
3 st gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gr hallon
200 gr philadelpiaost
(färska bär till ganering)
Kör kex och smält smör i matberedaren. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret löst sig.
Ta upp gelantinbladen ur vattnet och krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixerstav eller matberedare till en puré. Rör ner Philiadelpiaosten och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåp i minst tre timmar eller tills den stelnat. Servera gärna med färska bär.
Dagens ord får bli: Där mitt hem är, är ock mitt hjärta...
med förhoppning om barndomshemmet finns lite i mina barns hjärtan för alltid....
kram//Anette
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar