Idag blir det fisk till middag... Tänkte prova ett nytt recept. Det här är ju torsk... inte kanske alldeles politiskt korrekt att käka torsk, men nu blev det så i alla fall.
Det här behövs till 4 pers:
600 g fiskfilé, t ex torsk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
2 tomater
4 soltorkade tomater
1 mozzarella (ca 125 g)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Krydda fisken med salt och peppar. Dela fisken i 4 portionsbitar. Vik ihop filéerna om de är tunna.
3. Stek fisken i smör i en stekpanna med beläggning, 2-3 minuter på varje sida. Lägg den på ett ugnssäkert fat.
4. Skär de färska tomaterna i skivor och de soltorkade i strimlor. Lägg dem på fisken.
5. Skär osten i skivor och lägg dem ovanpå tomaterna.
6. Stek i övre delen av ugnen ca 5 minuter tills osten smälter.
Jag serverade med sallad och ugnstekt klyftpotatis.
Dagens citat är Nalle puh: Om man inte vet var man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram.
Kram och ha det fint i vårvärmen//Anette =)
1 kommentar:
Men oj, två inlägg på lika många dagar, hur ska jag hinna läsa ikapp? =)
Jag har faktiskt aldrig ätit moussaka å då har jag ju ändå varit i Grekland flera gånger.
Hälsa till Örjan.
Ungarna hälsar (Tea studsade precis in i duschen sjungades "Party, party, party...", vet inte vad hon har för planer.)
Skicka en kommentar