tisdag 21 april 2009

Krabblasagne.


Idag blev det som sagt Krabblasagne till middag.
Receptet på det hittade jag en gång på Mollys Hälsoblogg. Det är lätt att göra och riktigt gott.

Krabblasagne
4 portioner
2 burkar krabba à 170 g
1 purjolök
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
4 msk hackad dill
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
6 lasagneplattor, torkade

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Häll av vattnet från krabban. Ansa, skölj och finstrimla purjolöken.
3. Fräs purjolöken i matfettet, strö över vetemjöl och låt mjöl och smör blandas ordentligt. Häll på mjölk och matlagningsgrädde, koka upp och koka sakta i 2-3 minuter under vispning. Tillsätt dill, krabba och parmesanost, smaksätt med salt och peppar.
4. Varva krabbsås med lasagneplattor i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen ca 30 minuter.
5. Servera krabblasagnen med spenat och tomatsallad.

Dagens ordspråk är från Afrika: Det som bereder dig glädje är hälsosam medicin

Kram//Anette

Inga kommentarer: