tisdag 11 november 2008
Fläskfilégryta med kanabosskorv.
I fredags hade vi i lottöppningsgänget vinprovning. Tyvärr missade vi detaljen att spotta ut så lördagen blev väl inte fullt lika roligt men hur som helst så var det värt det.
Lördag middag var det inte läge för någon mer avancerad matlagning. Korv och pommesfites fick det bli men korven grillad på utegrillen.
På Söndagen hade vi Örjans barn, Danne och Wera samt lilla Aylin och svärmor på middag. Det var ju farsdag och dessutom fyllde Wera år på lördagen.
Vi hade en fläskfilégryta om Annika i Uppsala bjudit på någon gång när vi varit där.
Den kan man med fördel göra innan så den får stå till sig lite. Så här gör man:
1 kg fläskfilé
2 st kanabosskorvar (eller annan kryddig korv)
1 burk syltlök
1 burk svarta oliver
1 röd paprika
1 dl hackad ättiksgurka
1 msk mjöl
4 - 5 dl grädde
salt och svartpeppar.
Bryn fläskfilén och korven som skurits i bitar.
Strö över mjöl och späd med grädden.
I med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Jag tycker det är gott att servera med pressad potatis.
Dagen citat: Det man inte minns, har inte hänt.
kram//Anette
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar