måndag 4 februari 2008

Rosmarindoftande köttfärspaj




Måndag igen då...
Efter en riktigt trevlig helg som gräsänka med riktigt trevligt sällskap både fredag och lördag kväll så är det nu åter måndag.... och vardag. Idag blev det en lättlagad paj med smördegsbotten...
På bilderna ser det mer ut som pizza ser jag... men det smakar då inte som pizza.. inte på långa vägar....
så här gjorde jag:
Rosmarindoftande köttfärspaj

3 plattor fryst smördeg
400 gr köttfärs
2 msk smör eller margarin
1 purjolök
1 tsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 msk soja
1 dl matlagnings yoghurt
1 msk vetemjöl
3 tomater
2 dl riven ost.

Bryn purjolök och köttfärs. Krydda med salt och soja. Låt röran puttra i 5 minuter.
Blanda yoghurten med mjöl och rör i.
Klä en rektangulär pajform med något utkavlad smördeg. Förgrädda 6 – 7 minuter.
Fyll pajskalet med köttfärsröran.
Skiva tomaterna, Lägg på dem och strö över riven ost.
Grädda pajen i ca 20 minuter
jag använde färsk rosmarin och då går det ju åt lite mer än 1 tsk... men med färska kryddor blir det alltid lite godare tycker jag... dessutom ser det bättre ut och doftar ännu bättre....
kram/Anette

Inga kommentarer: