Idag blir det Gulasch till middag.
Det här receptet är till 6 - 8 personer... Om inte Örjan vräker i sig så in i vassen så kanske jag kan frysa in lite också.... vi får se.så här gjorde jag i alla fall:
1 kg älgkött
2 - 3 msk smör till stekning
1 dl vatten
2 gula lökar
1 tks salt
1 msk paprikapulver
1/2 citron, finrivet skal
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad mejram
2 klyftor finriven vitlök
1/2 tsk cayennepeppar
1 - 2 msk olivolja
1 liter vatten
2 tärningar mörk buljong
1 gul, 1 röd och 1 grön paprika
Tillbehör:matyoghurt
Putsa köttet och skär det rent från fett och hinnor. Skär det i bitar ca 2x2 cm. Fräs köttet i omgångar i smör i het panna. Lägg över det i en rymlig gryta efter hand. Vispa ur stekpannan med vatten och häll över köttet.
skala och grovhacka löken. Lägg den i grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, mejram, timjan, vitlök, cayennepeppar, olivolja, vatten och smulade buljongtärningar. rör om och koka upp.
Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1 1/2 - 2 timmar tills köttet är riktigt mört.Strimla paprikan och låt dem sjuda med ca 2 minuter före serveringen.
Jag serverar med matyoghurt och ris.
Det blev gott och ganska starkt... så det var bra med yoghurten till som kontrast till det starka.
Dagens Puh: När du tittar på dina tassar , behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sen kan du vara helt säker på att den andra är den vänstra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar