söndag 10 februari 2008

Karibisk fläskfilé med banan och kokos



Idag blev det scones till frukost... med ost, marmelad och gott te till... härligt!!!
Till middag gjorde jag Karibisk fläskfiè. Det hade säkert varit gott med ris till men nu hade jag inte det hemma och pressad potatis blev också gott till....
Så här gjorde jag:
4 portioner:
400 - 500 g fläskfilé
1 äpple
smör eller margarin till stekning
salt, peppar
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl grädde
2 - 3 bananer
2 msk kokosfilngor
-putsa fläskfilén och skär den i skivor. Bulta ut dem med handenn. Skala kärna ur och skär äpplet i tärningar.
- Bryn smör och stek fläskfilléskivorna 2 min på varje sida. Krydda med salt, peppar, curry och vitlök. Lägg i äppeltärningarna och häll på vatten, grädde och buljongtärning.
Låt sjuda ca 10 minuter.
- Ta upp köttet och håll det varmt. Koka ihop såsen något och smaka av.
- Skala bananerna och skär dem på tvären i 3 - 4 cm sneda bitar. Bryn smör och fräs bananskovorna så det får lite färg.
- lägg filéskivorna och bananerna på en serveringstallrik. Häll över såsen. Strö över kokosflingorna... stek dem gärna något i torr stekpannan innan så det får lite färg.
kram/Anette

Dagens Puh:

När du ser att någon sätter på sig sina stövlar, kan du vara säker på att något spännande snart kommer att hända!

Inga kommentarer: