Raggmunkar
Det är nog det enklaste och billigaste man kan äta.. i alla fall om man har egen potatis..
Under mina allra fattigaste singel-år serverades det ofta raggmunkar hos oss…
Speciellt om barnen hade kompisar som skulle äta hos oss. Lyckligtvis så gillade båda barnen + deras kamrater raggmunkar med lingonsylt. Serverar man bacon till så blir det ju ännu bättre.
Lätt att göra är det också… så här brukar jag göra…
Det är nog det enklaste och billigaste man kan äta.. i alla fall om man har egen potatis..
Under mina allra fattigaste singel-år serverades det ofta raggmunkar hos oss…
Speciellt om barnen hade kompisar som skulle äta hos oss. Lyckligtvis så gillade båda barnen + deras kamrater raggmunkar med lingonsylt. Serverar man bacon till så blir det ju ännu bättre.
Lätt att göra är det också… så här brukar jag göra…
Jag monterar kniven i matberedaren.
Lägger i ägg 1 eller 2…
Mjölk, mjöl salt och 6 – 7 skalade potatisar.
Sen sätter igång och blandar och hackar…
Kör till potatisbitarna blivit ganska små som riven potatis ungefär.
Smeten ska vara lite som pannkakssmet i konsistensen.
Stek dem i stekpanna.
Bacon har jag nyss lärt mig steker man bäst i ugnen i 225 grader eller så.
Man slipper allt stänk på spisen och kör dem bara tills de blivit så knapriga som man vill ha dem. Jag gillar dem riktigt knapriga!
Kram/Anette
1 kommentar:
Hej,
Kul att läsa på Din blogg, lite mattips kan man ju få :)
Bejken (internt skämt) brukar jag köra i micron först på en talrik med hushållspapper, sen blire knaprigt när man steker :)
Raggmunk var länge sedan.. kanske ska göra det snart
Skicka en kommentar